eBooks @ Lund University Libraries: Dawsonera

Viktig information!

Bertram Group, en av de största globala bokgrossisterna i Storbritannien, och dess dotterbolag Dawson Books Limited, erbjöds till försäljning i maj 2020, men gick därefter i konkurs och ställdes den 19 juni under förvaltarskap på grund av insolvens.

Dawson Books erbjöd e-böcker från en mängd olika förlag och LU hade köpt mer än 900 titlar med åtkomst på e-boksplattformen Dawsonera. Med anledning av konkursen stängdes Dawsonera permanent den 1 augusti.

De flesta e-böcker har flyttats över till andra plattformar och är nu åter tillgängliga i LUBsearch Discovery och LUBsearch ePublications. För information om status för en specifik titel, se titellistan nedan (Excel). Från och med december har ett antal titlar även blivit tillgängliga på plattformen VLeBooks, observera att användarvillkoren för dessa titlar nödvändigtvis inte är de samma.

“Dawson Books Ltd went into Administration on 19 June 2020 and Martin Armstrong and Andrew Bailey of Turpin Barker Armstrong were appointed as Joint Administrators. The Dawsonera eBook system was temporarily being maintained by the Joint Administrators until 31 July 2020 before ceasing permanently."