Sökning

LUBsearch

LUBsearch är en vanlig ingång till alla LU:s biblioteksresurser, tryckta såväl som digitala. Genom en enda sökruta kan du hitta artiklar, tidskrifter, avhandlingar och böcker. Om du vill se vilka databaser LUBsearch söker i, så är de listade här.

LUBsearch fungerar på ett liknande sätt som de bibliografiska databaserna, men innehåller flera typer av publikationer som exempelvis alla universitetets böcker och e-böcker, avhandlingar, artiklar från branschtidningar, rapporter etc. Detta göra att LUBsearch är ett bra sökverktyg för tvärvetenskaplig forskning, eller när du är intresserad av andra publikationer än akademiska artiklar.

Online-sökguider för LUBsearch

På denna sida hittar du en guide om hur du kan använda LUBsearch: https://libguides.lub.lu.se/lubsearchandelectronicresources/tableofcontentslubsearch

Nedan hittar du en film om hur du kan använda LUBsearch, från företaget som har skapat systemet, EBSCO.