Historia: Startsida

HT-biblioteken

LUX-biblioteket

HT-biblioteken

LUX-biblioteket och SOL-biblioteket är hemmabibliotek för ämnen inom den humanistiska och teologiska fakulteten. På biblioteken hittar du både tidskrifter, fördjupningslitteratur och kurslitteratur.
Vid Lunds universitet finns många bibliotek. Detta är en gemensam ingång till dessa.
Om du vill ha handledning i informationssökning kan du boka en tid för detta.

Välkommen

Välkommen till ämnesguiden för historia!

Här hittar du användbara resurser kopplade till de kurser som ges vid historiska institutionen. Det här kan du förvänta dig att finna under de olika flikarna.

Tveka inte att kontakta biblioteket om du har några frågor!

Söka - Här finner du information hur man söker olika former av material; böcker, dagstidningar, artiklar etc.

Skriva och publicera - Under denna flik har vi samlat resurser som kan vara användbara inför författandet av en uppsats eller ett paper.

Kurser vid historiska institutionen - Här hittar du länkar till din kursspecifika hemsida.

Användbara studentlänkar

Info om Studentkontot - Här kan du få hjälp med din inloggning.

Student med funktionsnedsättning - Här kan du få hjälp och se vilka resurser som finns tillgängliga.

Studieverkstaden - Här kan du få hjälp med att förbättra din studieteknik, ditt skrivande och mycket annat.

Subject Guide

Sofie Eriksen