Historia: Okatalogiserat tryck

Vardagstryck

Vardagstryck på UB i Lund

En stor del av det svenska trycket som UB får som pliktleveranser består av material som på grund av sin karaktär inte katalogiseras i LIBRIS eller LUBcat. Som exempel kan nämnas församlingsblad, årsredovisningar, annonsblad, varukataloger, almanackor, matsedlar, skolkataloger, tidtabeller, program, musiknoter och liknande.

Det äldsta materialet är från senare delen av 1700-talet, men merparten är från 1800-talets slut och framåt.

Det okatalogiserade trycket ordnas ämnesvis efter utgivaren. Här kan du söka på ämne och få exempel på vad som finns:

Ämnesregister

Materialet måste beställas fram för läsning i Specialläsesalen.

Gör en beställning

Kungliga biblioteket

Mer information om okatalogiserat tryck finns på kungliga biblioteket.