Gå till huvudinnehållet
Lund University

Specialisering i klinisk handledning av läkarstudenter 2019

Vad ska jag kunna efter kursen?

Kursen förbereder dig för följande professionella aktiviteter (EPA).

Deltagare som går kursen på specialistnivå ska efter genomgången kurs vara förberedda för att utföra EPA 1 – 6. Deltagare som genomför kursen på grundnivå ska efter genomgången kurs vara förberedda för att utföra del-EPA 1, del-EPA 3 samt del-EPA 4.

Specialistnivå:

EPA 1 Skapa en struktur för läkarstudenters verksamhetsintegrerade lärande (VIL) och handledning under en klinisk placering.

EPA 2 Planera och genomföra introduktioner till en klinisk placering för läkarstudenter.

EPA 3 Introducera och utvärdera användning av studentcentrerade handledningsmodeller samt etiska riktlinjer för handledning under en  klinisk placering.

EPA 4 Genomföra systematisk bedömning och återkoppling till studenter för lärande och progression under en klinisk placering

EPA 5 Kommunicera och nätverka med berörda parter för utvärdering och utveckling av studenternas lärmiljö under kliniska placeringar.

EPA 6 Genomföra aktiviteter på arbetsplatsen för utveckling av individuell och kollektiv handledningskompetens och professionellt bemötande.

Grundnivå:

Del-EPA 1  Planera och genomföra klinisk handledning av läkarstudenter.

Del-EPA 3  Använda studentcentrerade handledningsmodeller samt ett professionellt förhållningssätt i en handledningssituation.

Del-EPA 4  Använda modeller för bedömning och återkoppling till studenter för lärande i en handledningssituation.

Prestationskrav

Kursen består av totalt 8 moduler. För godkänd på grundnivå krävs att deltagaren genomför samtliga lärmoment på grundnivå i modul 1-4 och dokumenterat det som krävs i en personlig EPA-portfölj. För godkänd på specialistnivå krävs att du genomför samtliga lärmoment i modul 1-8 och dokumenterat det som krävs i din EPA-portfölj.