Skip to Main Content
Lund University

LUBsearch & elektroniska resurser

Länkning

Eftersom LUBsearch Discovery och ePublications är sessionsbaserade går det inte att återanvända länken i webbläsarens URL-fält (du kan med andra ord inte kopiera länken och dela med någon, eftersom den kommer att sluta fungera när sessionen löpt ut). För att kunna dela länkar till sökningar eller poster behöver du skapa en så kallad permalänk.

För att skapa en permalänk till en sökning klickar du på Share uppe i högra hörnet av träfflistan (markera länken och kopiera):

permalink

För att skapa en permalänk till en post klickar du först fram den detaljerade posten, sedan klickar du på Permalink i menyn till höger. Då får du upp en länk ovanför posten som du kan kopiera och dela:

permalink

 

EBSCO-konto & My Folder

EBSCO-konto behövs för att ladda ner vissa e-böcker och för att använda funktionen My Folder. Observera att detta konto inte har något att göra med ditt studentkonto eller din Lucat.

För att skapa ett konto (eller logga in) klicka på My Folder längst upp till höger i LUBsearch:

myfolder

Notera att du kan spara poster med mera oavsett om du loggat in eller inte, men om du inte loggar in på ditt EBSCO-konto så kommer allt du sparat att försvinna när du stänger sidan eller sessionen löper ut.

När du loggat in med ditt EBSCO-konto ser menyn ut såhär istället:

myfolderloggedin

I My Folder kan du spara bland annat sökningar, träfflistor och poster.

Sökningar och träfflistor sparar du genom att klicka på Share i övre högra hörnet av träfflistan. Välj sedan om du vill spara träfflistan (50 träffar) eller din sökning:

myfolderresults

För att spara en specifik post klickar du på den blå mappen i högerkanten av posten:

myfolderpost

 

Citering & referenshantering

I LUBsearch Discovery finns möjlighet att skapa referenser i olika stilar, samt att exportera referenser i olika format samt till olika programvaror.

När du klickat fram en detaljerad post kan du klicka på Cite i menyn till höger för att få upp ett antal olika referensstilar:

lubsearchcite

Vill du hellre exportera referensen till t.ex. EndNote klickar du på Export i menyn till höger:

lubsearchexport

 

OBS! Var noga med att kontrollera referensen så att allt stämmer innan du använder den.