Musikhögskolan i Malmö: Uppslagsverk och databaser

Ämnesguide för musik

LUBsearch

I LUBsearch söker du samtidigt i LU-bibliotekens katalog (Lovisa), i de flesta databaser och hela beståndet av tidskriftsartiklar i fulltext och e-böcker som Lunds unversitet har tillgång till.
Vem som helst kan söka i LUBsearch och se information om publikationer. Anställda och studenter vid Lunds universitet har också tillgång till alla fulltexter.
Anställda och studenter har tillgång till fulltexter via LUBsearch även hemifrån. Man måste då logga in med Lucat/StiL.

LUBsearch is a collective entry point to all the libraries’ joint resources. Through a single search field, you can find articles, journals, doctoral theses and books. If you are outside the University campus, log in with your StiL or Lucat account to access the full texts.

Help with translation!

Databaser i ämnet pedagogik

Det finns flera databaser som innehåller litteratur om undervisning, pedagogik och lärande från olika perspektiv, se beskrivningarna:

ERIC (EBSCOHost 2.0) Advanced Search Tutorial

Världens största databas för undervisnings- och pedagogikrelaterade ämnen. Referenser till tidskriftsartiklar, forskningsrapporter och projektbeskrivninga. En hel del material finns i fulltext.

Samma sökmöjligheter finns även i andra databaser på plattformen EBSCOhost, till exempel SocIndex och Teacher Reference Center.

Sohlmans musiklexikon

Rock's backpages

Lista på databaser, e-böcker och e-tidskrifter tillgängliga via Lunds universitetsbibliotek

RILM Abstracts of Music Literature

BIBLIOTEKET REKOMMENDERAR!

RISM

Oxford Music Online - Grove Music Online

Google Scholar

Sök bland vetenskapligt material på nätet: avhandlingar, böcker, referat och artiklar, från akademiska förlag, yrkessamfund, preprintarkiv, universitet och andra akademiska organisationer.

Musik och genus