Gå till huvudinnehållet
Lund University

Etnologi

Hitta artiklar i svenska dagstidningar

Svenska tidningar

Sök i tjänsten Svenska tidningar

Innehåller alla tidningar 2014- (varav en del redan 2013-), de stora tidningarna Aftonbladet, Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet från start till nutid, samt mycket annat: ett 60-tal tidningar från perioden 1645-1965. 

Söktjänsten är fri att söka i och alla artiklar äldre än 100 år är fritt tillgängliga överallt. Nyare material är däremot upphovsrättsskyddat och kan enbart läsas på specifika datorer på bibliotek som prenumererar på databasen - se vilka nedan. Artiklar från nuvarande år läggs in med en fördröjning på ca 4 månader. 

  • LUX-biblioteket har en dator för tjänsten. Den finns på källarplan, i rummet till höger längst in i gången vid kompakthyllorna. Du loggar in på datorn med ditt Studentkonto, alternativt LUcat-inloggning.  
    För att bokning av datorn på LUX:

    Rummet kan bokas av HT-anknutna forskare och studenter; max tre timmar per dag och totalt 9 timmar per vecka. När rummet inte är bokat kan det användas av alla, men forskare och studenter som har bokat har företräde. Rummet får bokas max två veckor i förväg.
    Boka rummet i lånedisken; eller kontakta oss via mejl eller telefon.

  • Universitetsbiblioteket i Lund har en tidningsdator i källaren. Du loggar in på datorn med ditt Studentkonto, alternativt LUcat-inloggning.  
  • Se vilka övriga svenska bibliotek som tjänsten finns på.

Svenska webbtidningar

Svenska dagstidningar -  webb-versionerna 

Länklista till Sveriges dags- och kvällstidningar sammanställd av Kungliga biblioteket.