Gå till huvudinnehållet
Lund University

Etnologi

E-böcker

Vissa av universitetets e-böcker hittar du i bibliotekskatalogerna LUBcat och Libris, men letar du efter e-böcker bör du också prova söktjänsten LUBsearch. Det är en ingång till våra elektroniska resurser (databaser, e-böcker, e-tidskrifter, artiklar), men även tryckt material är sökbart via LUBsearch. För att komma åt  fulltexterna hemifrån behöver du logga in med ditt studentkonto.

Sök i LUBcat

LUBcat är Lunds universitets bibliotekskatalog. Här kan du söka efter material, men också köa på böcker och logga in på ditt bibliotekskonto. 

 

Sök i Libris

I Libris kan du söka bland materialet som finns på alla svenska universitets- och högskolebibliotek samt ett antal större folkbibliotek. Hittar du något som inte finns inom Lunds universitets samlingar kan du beställa hit det via fjärrlån.

 

Svenska ämnesord (sao)

Svenska ämnesord (SAO) är ett kontrollerat ämnesordssystem som används i bl.a. Libris. Här kan du slå upp termer för att kontrollera vilka som används.

Katalog -57

Om du letar efter material som är utgivet före 1957 och som inte går att söka fram i LUBcat, då kan det finnas i Universitetsbibliotekets gamla kortkatalog som är inskannad och sökbar på det viset. Den inskannade kortkatalogen kallas Kat.-57, och är inte helt enkel att söka i. Använd sökhjälpen eller titta på videon nedan.

Bibliotekskataloger (ej svenska)

Vitterhetsakademiens bibliotek

Fjärrlån & inköpsförslag

Hittar du inte boken eller artikeln du söker går det bra att beställa titeln som fjärrlån eller lämna ett inköpsförslag. 


Foto: Anja Hoppe