Etnologi: Böcker och e-böcker

Internationella bibliotekskataloger

Bibliotekskataloger

Startsida

LIBRIS är de svenska bibliotekens gemensamma katalog och uppdateras dagligen. De registrerande biblioteken bidrar gemensamt till uppbyggnaden av innehållet. Här finns uppgifter om böcker, tidskrifter, artiklar, kartor, affischer, noter, elektroniskt publicerat material m.m.

En snabbguide till Libris hittar du här.

LUBcat är den gemensamma katalogen för biblioteken vid Lunds universitet. Den innehåller böcker och tidskrifter – både tryckta och elektroniska, avhandlingar, rapporter, film, musiktryck och ljudupptagningar. Genom att logga in kan du hålla reda på dina lån och ställa dig i kö på utlånad litteratur.

E-böcker

Många böcker finns tillgängliga i digital form. De flesta e-böcker som finns inom LUB kräver att du loggar in med ditt Studentkonto eller LUCAT-inloggning.

Vill du veta mer vad som gäller för våra olika e-böcker, som lånevillkor och hur många sidor du kan skriva ut? Här hittar du information:

Katalog - 1957

Katalog -1957 är Universitetsbibliotekets digitaliserade kortkatalog över litteratur tryckt t.o.m. 1957. Litteratur tryckt före år 1800 finns både här och till största delen också i bibliotekskatalogen LUBcat och kan beställas där.

Det är lämpligt att man först läser igenom Sökhjälp innan man börjar söka!

Fjärrlån & inköpsförslag

Hittar du inte boken eller artikeln du söker går det bra att beställa titeln som fjärrlån eller lämna ett inköpsförslag.

Foto: Anja Hoppe