Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Den här guiden riktar sig till dig som läser röntgensjuksköterskeprogrammet och behöver hjälp med sådant som informationssökning och referenshantering.

Termin 1 (Introduktion)

I termin 1 kommer du att träffa din kontaktbibliotekarie i samband med den så kallade programintroduktionen då du får veta mer om sådant som hur en skaffar lånekort och hur en söker fram böcker i bibliotekskatalogen LUBcat. Har du inte möjlighet att närvara så finns här filmer och annat material som du kan ta del av när som helst under terminens gång.

I filmen som heter "Välkommen till Medicinska fakultetens bibliotek" får du en introduktion till våra olika bibliotek i Lund och Malmö, du får också veta hur en skaffar lånekort, studentkonto och mycket annat. I filmen som heter "Söka böcker i bibliotekskatalogen LUBcat" får du lära dig hur en söker efter böcker i bibliotekskatalogen.

Termin 1 (Artikelsökning och referenshantering)

I filmen som heter "Hur är en vetenskaplig artikel strukturerad?" får du veta nästan allt om vetenskapliga artiklar, och i den andra som heter "Att göra en fritextsökning i CINAHL" får du hjälp med att söka i databasen CINAHL.