Idé- och lärdomshistoria: Arkiv

Historiska museet

Sök i Historiska museets samlingar.

Nationell arkivdatabas, NAD

Här kan du hitta information om akriv och samlingar runtom i Sverige.

Riksantikvarieämbetet

Riksarkivet - Digitala forskarsalen

Hos riksarkivet kan du söka dokument från medeltiden och framåt, såväl från myndigheter, organisationer som enskilda. Ett av riksarkivets uppdrag är att göra kultararv tillgängligt för alla.

Nationell Arkivdatabas (NAD)

Nationell Arkivdatabas (NAD) tillhandahåller ett nationellt arkivbildarregister med arkivhänvisningar, register över arkivinstitutioner med kontaktuppgifter samt hjälpdatabaser för topografisk indelning och förvaltningshistorik.

Digitala forskarsalen

Här kan du forska och göra anpassade sökningar i Sveriges största samling av digitaliserade arkivhandlingar och ett flertal olika databaser. Det finns över 100 miljoner publika bilder (motsvarar ca 171 miljoner sidor).