Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Idé- och lärdomshistoria

Välkommen

Välkommen till ämnesguiden för Idé-och lärdomshistoria! Här hittar du tips och länkar till bibliotekskataloger, uppslagsverk, tidskrifter och andra resurser som är användbara inom ämnet. En del av dem kräver att du loggar in med ditt student- eller LUCAT-konto. Kontakta gärna mig om du har frågor eller kommentarer angående resurssamlingen.

Andrea Mervik, bibliotekarie
HT-biblioteken / LUX-biblioteket
andrea.mervik@htbibl.lu.se eller 046-222 31 28

Besök biblioteket


Foto: Charlotte Högberg

HT-biblioteken
LUX-biblioteket, som är ett av tre bibliotek vid HT-fakulteterna, är hemmabibliotek för ämnena vid Institutionen för kulturvetenskap. På biblioteket hittar du både tidskrifter, fördjupningslitteratur och kurslitteratur.

Lunds universitets bibliotek
​Vid Lunds universitet finns nästan 30 bibliotek som tillsammans kallas Lunds universitets bibliotek (LUB). LUX- och SOL-biblioteket utgör tillsammans HT-biblioteken. Det här är en gemensam ingång till alla LUB.

Boka bibliotekarie

Behöver du hjälp med att söka eller värdera information? Har du kommit en bit men kört fast i sökningen? Vill du ha stöd i hur du hanterar referenser?

Boka en tid med din ämnesbibliotekarie via det här formuläret, så hjälper vi dig!