Patristik: LIBRIS

Nationella katalogen

Här kan du söka i nationella katalogen LIBRIS. Du kan också begränsa till Lunds universitets bibliotek.

Sök i LIBRIS

Söktips:

Det finns många sätt att söka på ämne. Skriv t. ex. Amos i sökrutan ovan. Sökningen ger dock många icke-relevanta träffar. Man kan istället använda fasta ämnesord (SAO) eller sökkoder (SAB eller Dewey) som nedan.

• Använd ämnesord. Skriv i sökrutan ovan t. ex. AMNE:(Bibeln. G.T. Amos)
      • Använd engelska ämnesord. Skriv i sökrutan t. ex. AMNE:(Bible. O.T. Amos)
      • Använd SAB-kod. Skriv i sökrutan t. ex. koden för böcker om Amos: TREE:ccach
      • Använd Dewey-kod. Skriv i sökrutan t. ex. koden för böcker om Amos: DDCT:2248

För att begränsa till LUX-biblioteket skriv t. ex. TREE:ccach BIBL:Lux i sökrutan ovan.

Hitta fasta ämnesord

SAB-koder (klicka på e-SAB och sedan på pdf-filen)

Konverteringstabell Dewey / SAB

Man kan också Bläddra ämnesvis och via en trädstruktur klicka sig fram till ett specifikt ämne:

Via SAB-koder

Via Dewey-koder