Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Arkivmaterial: Arkiv

Välkommen

I denna guide finns länkar till resurser som är användbara när du letar efter arkivmaterial. Det finns många fritt tillgängliga resurser, men flertalet kräver att du loggar in med ditt Studentkonto eller LUCAT-inloggning. Under fliken som heter Släktforskning hittar du som forskar, skriver uppsats eller sysslar med släktforskning på fritiden en hel del relevanta resurser.

Kontakt:

Har du frågor, eller kanske saknar något i guiden kontakta oss gärna:

Etnologi:
Kristina Ericson

Historia:
Helene Johanson Otterström

Sök arkiv i Sverige, Norden och Europa

Folklivsarkivet med Skånes musiksamlingar new

Lunds universitets folklivsarkiv (LUF) - dokumenterar folklig kultur i Sverige och är det enda svenska traditionsarkivet som är knutet till ett universitet. Kontor och samlingar finns på Arkivcentrum Syd i Lund. Arkivet tillhandahåller material för studentarbeten och forskning, men en viktig del av verksamheten är också att göra samlingarna tillgängliga för allmänheten. 

Läs mer om Folklivsarkivets uppdrag