Arkivmaterial: Handskrifter

Alvin

ALVIN är en nationell plattform för långsiktigt bevarande och tillgängliggörande av digitaliserade samlingar och digitalt kulturarvsmaterial, men också en katalog över material som ännu inte digitaliserats. I databasen hittar du författararkiv och andra personarkiv, reklamaffischer, medicinhistoria, porträtt, bilder från polarexpeditioner, botaniska planscher, brev, skissböcker och mycket annat.

Bra att veta är att Lund Universitetsbiblioteks digitala samlingar tillgängliggörs och är sökbara via ALVIN

Handskrifter & arkiv på Lunds universitetsbibliotek

Handskrifter & arkiv på UB i Lund

Du beställer fram handskrifter/arkiv i förväg och läser dem i Specialläsesalen.

Skicka din beställning till: handskrift@ub.lu.se.

Materialet blir tillgängligt efter kl 12 följande vardag.

Handskriftskatalogen

UB:s äldre kortkatalog över handskrifter och arkiv är nu inskannad och sökbar via nätet.

Katalog över medeltida handskrifter på UB

St. Laurentius Digital Manuscript Library.