Arkivmaterial: Kom igång

Välkommen

I guiden finns länkar till resurser som är användbara när du letar efter arkivmaterial, speciellt med inriktning på släktforskning. Det finns många fritt tillgängliga resurser, men flertalet kräver att du loggar in med ditt Studentkonto eller LUCAT-inloggning.

Hjälpresurser

Sveriges släktforskarförbunds handböcker

Sveriges släktforskarförbund ger ut olika handböcker som beskriver hur man genom arkiv och källor kan fördjupa sig i personhistorisk forskning. Böckerna finns på t.ex. Universitetsbiblioteket i Lund. I LIBRIS kan du se vilka titlar som ingår i serien. Nedan visas ett urval av titlarna.