Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Bokhistoria: Böcker

Bibliotekskataloger

Bibliotekskataloger (ej svenska)

LUX-biblioteket

Bokhyllor och läsplatser på LUX-biblioteket

Foto: Anja Hoppe. All rights reserved.

Naturligtvis är LUX-biblioteket en bra plats att hitta böcker på. Om du vill kolla vad som finns i förväg kan du först söka i bibliotekskatalogerna (se vänsterspalten).

 

Sök i Libris

I Libris kan du söka bland material som finns på alla svenska universitets- och högskolebibliotek samt ett antal större folkbibliotek. Hittar du något som inte finns inom Lunds universitets samlingar kan du beställa det via fjärrlån.

Sök i LIBRIS

Early European Books

Bild på gammal karta i färg

I Early European Books kan du hitta äldre europeiska böcker. Databasen erbjuder högupplösta faksimiler i färg.

Lån för distansstudenter

Om du är antagen till en distanskurs och av olika skäl inte kan besöka oss på plats kan du ändå få ett lånekort samt låna böcker hemifrån. Naturligtvis har du även tillgång till våra digitala resurser via din studentkontoinloggning.

Information om lån för distansstudenter på HT-bibliotekens webb

E-böcker

För att komma åt e-böckerna som du har tillgång till via Lunds universitets bibliotek krävs det att du loggar in med ditt Student-/LUCAT-konto när du inte befinner dig inom universitetets nätverk.

Villkoren för hur du får använda e-medierna skiljer sig beroende på var vi har köpt materialet: Om du får ladda ner texterna till din egen dator, skriva ut sidor etc. kan vara olika. Mer information om detta finns i en egen LibGuide.

Gör ett inköpsförslag!

Fjärrlån