Skip to main content
Lund University

Bokhistoria: Böcker

Bibliotekskataloger

Bibliotekskataloger (ej svenska)

LUX-biblioteket

TV-hörnan

Foto: Anja Hoppe. All rights reserved.

Naturligtvis är LUX-biblioteket en bra plats att hitta böcker på. Om du vill kolla vad som finns i förväg kan du först söka i bibliotekskatalogerna (se vänsterspalten).

 

Hitta äldre material i Libris

Sök i Libris

I Libris kan du söka bland material som finns på alla svenska universitets- och högskolebibliotek samt ett antal större folkbibliotek. Hittar du något som inte finns inom Lunds universitets samlingar kan du beställa det via fjärrlån.

Sök i LIBRIS

Lån för distansstudenter

Om du är antagen till en distanskurs och av olika skäl inte kan besöka oss på plats kan du ändå få ett lånekort samt låna böcker hemifrån. Naturligtvis har du även tillgång till våra digitala resurser via din studentkontoinloggning. Läs mer på Lån för distansstudenter.

E-böcker

För att komma åt e-böckerna som du har tillgång till via Lunds universitets bibliotek krävs det att du loggar in med ditt Student-/LUCAT-konto när du inte befinner dig inom universitetets nätverk.

Villkoren för hur du får använda e-medierna skiljer sig beroende på var vi har köpt materialet: Om du får ladda ner texterna till din egen dator, skriva ut sidor etc. kan vara olika. Mer information om detta finns i en egen LibGuide.

Early European books

I Early European Books kan du hitta äldre europeiska böcker. Databasen erbjuder högupplösta faksimiler i färg.

Gör ett inköpsförslag!

Fjärrlån