Arkeologi och antikens historia: Avhandlingar och uppsatser

Registrera din uppsats i LUP student papers

LUP student papers är en databas med uppsatser skrivna vid Lunds universitet. Varje student är kopplad till en kurs och LUP student papers kan därför användas för att utväxla uppsatser innan opponering.

Avhandlingar

Söka uppsatser

Ibland kan man få inspiration till ämne eller material genom att titta på andras uppsatser. Om man känner sig osäker på hur en uppsats ska se ut kan det också vara bra att titta på gamla uppsatser. Sedan mitten av 2000-talet finns de flesta uppsatser elektroniskt.

Söka äldre uppsatser

Om du letar efter en äldre uppsats som inte finns elektroniskt ska du använda VITALIS. På Vitterhetsakademiens bibliotek har man katalogiserat uppsatser skrivna inom arkeologi och närliggande ämnen från de svenska lärosäten.