Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

ABM (arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap och museologi): Ytterligare resurser, organisationer, hemsidor, etc.

Svenska intresseorganisationer

Internationella intresseorganisationer

Internet, statistik, rapporter

IIS, Internetstiftelsen i Sverige, är en organisation som ansvarar för den svenska toppdomänen .se och driften av toppdomänen .nu. IIS verkar också för att främja forskning, utbildning och undervisning med inriktning på internet. Stiftelsen publicerar en mängd rapporter, bl.a. den årliga undersökningen "Svenskarna och Internet". 

Nordicom

 

Nordicom är en oberoende (non-profit) organisation som arbetar med att samla in och förmedla forskning och fakta som rör medier och kommunikation. På Nordicoms hemsida finns statistik och fakta, bl.a. den årliga undersökningen Mediebarometern om människors mediekonsumtion. Nordicom publicerar även tidskrifter och böcker, vilka finns fritt tillgängliga på hemsidan.

Statens kulturråd

Pedagogik och kulturarv

Kulturarv

Digitalisering i ABM-miljöer

Arkivregister Stockholms län

Nationell biblioteksstrategi

Katalogisering och klassificering på bibliotek

Danska resurser

Bibliotekspoddar

Open Access

Open access-böcker