Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

ABM (arkivvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap och museologi): Tidskrifter

LUBsearch

LUBsearch är Lunds universitets metasöktjänst för de elektroniska resurser som biblioteken vid Lunds universitet har tillgång till, som artiklar, e-böcker, tidskrifter och databaser. 

Hitta artiklar i svenska och danska tidskrifter

Googla i Google Scholar

Google Scholar är en sökmotor inriktad på främst vetenskapliga artiklar och annat akademiskt material. Är du inloggad på universitetets nätverk kommer du åt även licensierade artiklar, dvs från tidskrifter biblioteket prenumererar på, via Google Scholar. 

Läs gärna Googles tips för hur du söker i Scholar!

Google Scholar Search

Lubito

LUBITO innehåller en lista över alla tidskrifter på UB. Du som är student eller anställd vid Lunds universitet kan gratis beställa inskannade artiklar ur UB:s vetenskapliga tidskrifter (förutsatt att artikeln inte redan finns elektroniskt via LUBsearch). En länk till PDF-filen e-postas till dig nästa vardag.

Information om tidskrifter