Sociologi: Kriminologi

En ämnesguide för studenter, forskare och lärare i sociologi vid Lunds Universitet

Databaser

Hitta fler resurser inom kriminologi

Du kan även behöva leta i ämnesguiden för rättssociologi för att hitta allt material du behöver.

Myndigheter och organisationer

Flera av myndigheterna och organisationerna nedan har stor utgivning av olika publikationer. Ofta kan man ladda ner en pdf av senare års publikationer, helt gratis.

Översiktsartiklar

En bra start när man ska leta material inom ett ämne kan vara att gå in i en tidskrift som publicerar översiktsartiklar (även kallat reviewartiklar). Här kommer några exempel: