Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Digitala kulturer: Webbsidor m. rapporter, statistik m.m.

Nordicom

 

Nordicom är en oberoende (non-profit) organisation som arbetar med att samla in och förmedla forskning och fakta som rör medier och kommunikation. På Nordicoms hemsida finns statistik och fakta, bl.a. den årliga undersökningen Mediebarometern om människors mediekonsumtion. Nordicom publicerar även tidskrifter och böcker, vilka finns fritt tillgängliga på hemsidan.

Statens medieråd

Internetstiftelsen i Sverige

IIS, Internetstiftelsen i Sverige, är en organisation som ansvarar för den svenska toppdomänen .se och driften av toppdomänen .nu. IIS verkar också för att främja forskning, utbildning och undervisning med inriktning på internet. Stiftelsen publicerar en mängd rapporter, bl.a. den årliga undersökningen "Svenskarna och Internet". 

Tips på trendspaningar

Pew Research Center publicerar rapporter som försöker förutspå Internets framtid. Kopplat till projektet finns sajten Imagining the Internet som utforskar relationen mellan människor, samhälle och nya kommunikationsmetoder. Där finns inte bara visioner om den digitala framtiden, utan även trendspaningar från förr!

Eurostat: statistik från EU

DiGRA: digital games research