Digitala kulturer: Böcker

Vilka böcker vill du att vi ska köpa till biblioteket?

Hitta bland hyllorna på LUX-biblioteket

Utöver kursböcker köper vi in en stor mängd ny litteratur till biblioteket, som sorteras efter ämne. Digitala Kulturer är ett brett forskningsområde, och böcker som kan vara av intresse finns spridda på de flesta hyllorna i biblioteket. Men dessa hyllplaceringar kan vara extra bra att ha koll på:

Många böcker av relevans för Digitala Kulturer köps också in till SOL-biblioteket. En lista över alla hyllor på LUX och SOL hittar du här.

Exempel på böcker inom Digitala Kulturer

Sök i LUBcat

LUBcat är Lunds universitets bibliotekskatalog. Här kan du söka efter material, men också köa på böcker och logga in på ditt bibliotekskonto.

Sök i Libris

I Libris kan du söka bland materialet som finns på alla svenska universitets- och högskolebibliotek samt ett antal större folkbibliotek. Hittar du något som inte finns inom Lunds universitets samlingar kan du beställa hit det via fjärrlån.

En snabbguide till Libris hittar du här.

Information om hur du beställer fjärrlån finns här.

E-böcker

Vissa av universitetets e-böcker hittar du i bibliotekskatalogerna LUBcat och Libris, men letar du efter e-böcker bör du också prova söktjänsten LUBsearch. Det är en ingång till våra elektroniska resurser (databaser, e-böcker, e-tidskrifter, artiklar), men även tryckt material är sökbart via LUBsearch. För att komma åt  fulltexterna hemifrån behöver du logga in med ditt studentkonto.

Google Books

Hela eller delar av böcker, inskannade av Google.

Google Book Search

Böcker från Nordicom

Open Access-böcker: fritt tillgängliga akademiska e-böcker

DOAB: Directory of Open Access Books är en samsöktjänst för böcker med Open Access.

digitalculturebooks is an imprint of the University of Michigan Press dedicated to publishing innovative work in new media studies and digital humanities.

Open Book Publishers har bl.a. titlar inom Digital Humanities