Skip to Main Content
Lund University

Förenkla vardagen: Start

Informationen med tips och råd hur man kan förenkla och underlätta vardagen om man har handproblem, har tagits fram i samarbete med patienter och arbetsterapeuter vid handkirurgiska kliniken i Malmö och arbetsterapiprogrammet Lunds universitet.

Information

Informationsbroschyren "Förenkla vardagen"

Smarta tips vid handartros

Nyheter

2013-11-11
Läs gärna senaste nytt om handartros från Forskningens dag 4-5 november i tidskriften Vetenskap & Hälsa http://www.vetenskaphalsa.se/smarta-tips-vid-handartros/

2012-02-20
Efter en handskada eller vid nedsatt handfunktion exempelvis på grund av handartros kan du ha tillfälliga eller permanenta problem att klara av dina vardagliga aktiviteter som att till exempel sköta din hygien, klä på dig, äta, laga mat, arbeta eller utöva dina hobby- och fritidsaktiviteter. Detta kan bland annat bero på att du kan ha dålig känsel i fingrarna, är fumlig och tappar saker och har ett svagt grepp som gör att du inte kan eller har svårigheter att öppna förpackningar och hantera vardagliga föremål. För att må bra är det viktigt att du kan vara delaktig i vardagslivet och kan göra de aktiviteter som du tycker är meningsfulla.

2011-08-24
De här sidorna är under utveckling och är tänkta att bli en resurs till dig som söker information om hur man kan fungera i vardagen då man han olika problem i sina händer.

Jag tar gärna emot synpunkter på innehåll och form och om Du som har handproblem vill få tips och råd på hur din vardag kan förenklas så skicka gärna in en kort beskrivning till mig.

Jag tar gärna del av din berättelse och ger förslag på lösningar på de här sidorna. Min förhoppning är att andra ska kunna ta del av dina erfarenheter och mina förslag och råd.

Vänlig hälsning Ragnhild Cederlund

Bilder

Skriva för hand

Arbetsterapeut, lektor vid Lunds universitet