Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Matematik i litteraturen: Start

Matematik i litteraturen

Matematik i litteraturen eller Math fiction är skönlitteratur med någon form av matematiskt tema. Matematiken kan vara ett genomgående tema för hela verket, eller utgöra ett mindre inslag i berättelsen, till exempel i form av en rollfigur med matematiskt intresse eller så kan det finnas något avsnitt i handlingen där matematiken kommer in.

Hyllkategorin Matematik i litteraturen

Hyllkategorin "Matematik i litteraturen" finns i Matematiska biblioteket vid Lunds universitet och består av skönlitteratur med något matematiskt element.

En förteckning över de böcker som hör hemma på hyllan hittar du genom denna specialsökning i den nationella bibliotekskatalogen Libris.

Läsecirkel

Våren 2018 startades på Matematikcentrum en skönlitterär läsecirkel med matematiskt tema. Cirkeln vänder sig till anställda och emeritus på Matematikcentrum, men ni kan följa dess upplägg i följande flik.