Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

Matematik i litteraturen: Läsecirkel

Läsecirkel

Våren 2018 startades på Matematikcentrum en skönlitterär läsecirkel med matematiskt tema. Cirkeln vänder sig till anställda och emeriti/ae på Matematikcentrum, både personer med djupa kunskaper i matematik och de som vill lära sig mer om matematik med hjälp av skönlitteratur. Upplägget är att en novell läses innan man kommer dit, för att sedan diskuteras när man träffas. Vid varje träff har någon fått i uppgift att stå för en kort inledning om de matematiska elementen i novellen, främst riktad mot de som inte är matematiker. Några diskussionsfrågor för den specifika novellen kommer också presenteras, som underlag för diskussionen.

 

Om det finns intresse även bland studenter och allmänhet att kunna delta i dessa diskussioner av skönlitteratur med matematiskt tema, kan man höra av sig till biblioteket. 

Tillfällen

Första tillfället 5 juni kl 15.15

Novell: John Chevers The Geometry of Love

Finns: tillgänglig att läsa på Saturday Evening Posts hemsida

 

Andra tillfället: troligen oktober 2018

Novell: Division by zero av Ted Chiang

Finns: i novellsamlingen Stories of your life and other stories av Ted Chiang