Matematik i litteraturen: Läsecirkel

Läsecirkel

Våren 2018 startades på Matematikcentrum en skönlitterär läsecirkel med matematiskt tema. Cirkeln vänder sig till anställda och emeriti/ae på Matematikcentrum, både personer med djupa kunskaper i matematik och de som vill lära sig mer om matematik med hjälp av skönlitteratur. Upplägget är att en novell läses innan man kommer dit, för att sedan diskuteras när man träffas. Vid varje träff har någon fått i uppgift att stå för en kort inledning om de matematiska elementen i novellen, främst riktad mot de som inte är matematiker. Några diskussionsfrågor för den specifika novellen kommer också presenteras, som underlag för diskussionen.

Om det finns intresse även bland studenter och allmänhet att kunna delta i dessa diskussioner av skönlitteratur med matematiskt tema, kan man höra av sig till biblioteket.

Tillfällen

Första tillfället 5 juni kl 15.15