Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.
Lund University

MedCULs allmänna bibliotek: Lagar & regler inkl upphovsrätt

Lagar, förordningar, regler och riktlinjer

LU & sociala medier

I Lunds Universitets guide för sociala medier finns tips och råd om hur sociala medier kan användas i kommunikationsarbete.

Antiplagiat -verktyg & guide

Urkund tillhandahåller plagiatkontroll för gymnasieskolor, högskolor och universitet i Norden, Europa och övriga världen. Den är helt webbaserad.

Är du intresserad av att använda Urkund kontakta Leopold Schmidt support@urkund.lu.se

Film: Upphovsrätt vid digital utbildning

Sanna Wolk, professor i juridik, KTH

Får lärosätet streama lärarnas föreläsningar? Kan jag lägga upp powerpoint presentationer och annat material på kurswebben? Hur får jag använda internetmaterial i undervisningen? Vad gäller vid länkning? Vem har rätten till undervisningsmaterialet? Det här är några frågor som Sanna Wolk kommer att belysa i sitt föredrag.

Creative Commons

"Creative Commons är en ideell organisation vars syfte är att hjälpa de som skapar och vill dela med sig (helt eller delvis) av sina verk. Detta genomförs rent praktiskt genom ett system av licenser. Den som skapat verket, upphovsmannen, väljer vilka friheter hon eller han vill att verket skall ha och får ett licensavtal som passar hennes eller hans önskemål."

Hur licenserna fungerar i praktiken finns att läsa om på Creative Commons sida: http://www.creativecommons.se/om-cc/licenserna/

Plagiering

Information om plagiering, varför det sker och hur man kan undvika det.
http://www.plagiarism.org/

Här är en länk till ett webbverktyg som studenter kan använda för att testa engelska uppsatser, den kontrollerar även grammatik.
https://www.turnitin.com/

Preventing Academic Dishonesty on Prezi