Gå till huvudinnehållet
Lund University

Förlags- och bokmarknadskunskap

Sök i bibliotekskatalogen LUBcat

LUBcat är den gemensamma katalogen för biblioteken vid Lunds universitet och den innehåller bland annat böcker, tidskrifter, rapporter och e-böcker. Söker du efter enskilda vetenskapliga artiklar välj LUBsearch istället. I LUBcat kan du exempelvis köa för utlånade böcker och kolla din lånestatus.

Sök i den nationella bibliotekskatalogen Libris

I Libris, som är Sveriges nationalkatalog, kan du söka bland material som finns på alla svenska universitets- och högskolebibliotek, samt ett antal större folkbibliotek och specialbibliotek. Hittar du något som inte finns inom Lunds universitets samlingar kan du beställa det via fjärrlån.

 

Sök i LIBRIS

Sök i LUBsearch

LUBsearch är en metasöktjänst som söker i biblioteken vid Lunds universitets olika kataloger. Här hittar du allt som finns i LUBcat, plus artiklar. Eftersom tjänsten söker i många kataloger blir träfflistorna i regel långa. Ett tips är att söka efter böcker du vet titeln på i LUBcat istället. För att avgränsa träffarna kan du använda dig av fasetterna till vänster om träfflistan.

Du kan även söka specifikt efter databaser eller e-medier i flikarna ePublications respektive Databases A-Z.

Om du söker elektroniskt material hemifrån logga in med ditt studentkonto högst upp på LUBsearch-startsidan, så får du tillgång till litteraturen.

 

 

Hitta forskning gjord vid Lunds universitet

Studentuppsatser

Hitta andras studentuppsatser som inspiration. Observera att du inte kan använda dem som källa i din uppsats.

Söktjänster och portaler

BASE