Gå till huvudinnehållet
Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller en äldre version. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du få oväntad
Lund University

E-böcker med fokus på juridik

Söka

Flertalet e-böcker vid Lunds universitet finns i LUBcat och i LUBsearch. Du kan söka på titel, författare och på annan information om boken. För att hitta samtliga e-böcker går du direkt till e-boksleverantörerna. Då har du fler sökmöjligheter.

Vem kan använda e-böckerna?

Access LU = tillgänglig via Lunds universitets nätverk för anställda och studenter och tillgänglig hemifrån via ditt studentkonto eller din LUCAT. Övriga besökare kan få inloggning på biblioteket.  Access fri = fritt tillgänglig på Internet.   

Hur man läser lånar och skriver ut

Du kan oftast läsa e-böckerna direkt på din dator utan särskilda program. De flesta böcker finns även i pdf-format. Enstaka leverantörer använder epub-formatet och då behöver du ha Adobe Digital Editions installerat på din dator. De flesta surfplattor och mobiltelefoner klarar av epub- och pdf-dokument, men för att kunna låna och läsa vissa e-böcker behöver du installera en app som klarar DRM-skyddade texter, exempelvis apparna Bluefire reader eller Aldiko. E-pub-formatet är betydligt mer lättläst på bärbara enheter än pdf. E-boksleverantörerna har olika system, regler och villkor för utskrift/kopiering och lån, se information om varje leverantör i FAQ – E-books and E-readers . Vanligtvis är det inte tillåtet att skriva ut en hel bok och det gäller även när det är tekniskt möjligt. All kommersiell användning är förbjuden.

E-boksprojekt

EBA Brill

 

E-boksleverantörer

Avdelningen innehåller ett urval e-boksleverantörer. Oxford och Springer har omfattande samlingar med juridisk litteratur och övriga leverantörers samlingar förväntas växa. Här kan du oftast söka på ord i hela texten och på kapiteltitel och kapitelförfattare m.m.

 

Specialresurser med e-böcker

Avdelningen innehåller ett urval resurser, enstaka e-böcker kan finnas i andra specialiserade resurser. Gå till övriga guider för juridik för att hitta mer material. Du hittar samtliga guider om du klickar på Alla guider i listen överst på denna sida.