Gå till huvudinnehållet
Lund University

E-böcker med fokus på juridik

Söka

Flertalet e-böcker vid Lunds universitet finns i LUBcat och i LUBsearch. Du kan söka på titel, författare och på annan information om boken. För att hitta samtliga e-böcker går du direkt till e-boksleverantörerna. Då har du fler sökmöjligheter.

Vem kan använda e-böckerna?

Access LU = tillgänglig via Lunds universitets nätverk för anställda och studenter och tillgänglig hemifrån via ditt studentkonto eller din LUCAT. Övriga besökare kan få inloggning på biblioteket.  Access fri = fritt tillgänglig på Internet.   

Hur man läser lånar och skriver ut

Du kan oftast läsa e-böckerna direkt på din dator utan särskilda program. De flesta böcker finns även i pdf-format. Enstaka leverantörer använder epub-formatet och då behöver du ha Adobe Digital Editions installerat på din dator. De flesta surfplattor och mobiltelefoner klarar av epub- och pdf-dokument, men för att kunna låna och läsa vissa e-böcker behöver du installera en app som klarar DRM-skyddade texter, exempelvis apparna Bluefire reader eller Aldiko. E-pub-formatet är betydligt mer lättläst på bärbara enheter än pdf. E-boksleverantörerna har olika system, regler och villkor för utskrift/kopiering och lån, se information om varje leverantör i FAQ – E-books and E-readers . Vanligtvis är det inte tillåtet att skriva ut en hel bok och det gäller även när det är tekniskt möjligt. All kommersiell användning är förbjuden.

E-boksprojekt

EBA Brill

 

E-boksleverantörer

Avdelningen innehåller ett urval e-boksleverantörer. Oxford och Springer har omfattande samlingar med juridisk litteratur och övriga leverantörers samlingar förväntas växa. Här kan du oftast söka på ord i hela texten och på kapiteltitel och kapitelförfattare m.m.

 

Specialresurser med e-böcker

Avdelningen innehåller ett urval resurser, enstaka e-böcker kan finnas i andra specialiserade resurser. Gå till övriga guider för juridik för att hitta mer material. Du hittar samtliga guider om du klickar på Alla guider i listen överst på denna sida.