Metodkurs Examensarbetare: Referenshantering & källkritik

Industriell ekonomi - by librarian Emma-Lisa Hansson

Referenshanteringssystem

Användbara funktioner:

• Skapa ett personligt bibliotek med just dina referenser
  • Ladda enkelt ner referenser och pdf:er från olika databaser
  • Formatera dina referenser i just den stil du föredrar

Varför skriver man referenser?

När du skriver en rapport, uppsats eller annan akademisk text skall du alltid hänvisa, referera, till dina källor.

Du skall visa vilket underlag du har för dina påståenden, vad som är dina egna slutsatser och vad du har hämtat från andra.

Det skall vara lätt att hitta källan för den som vill läsa mer eller kontrollera dina uppgifter.

Om du inte refererar korrekt riskerar du att bli misstänkt för plagiering d.v.s. att du presenterar andras resultat, slutsatser eller tankar som om de vore dina egna (något som är enkelt att kontrollera nuförtiden).

------------------------------------

Innehållet delvis hämtat från SLU, Statens lantbruksuniversitet, Biblioteket

Antiplagiat, skriva och publicera

Vad är en vetenskaplig artikel?

Skriva referenser