LTH Master's student guide: Information search process

This is a helpful tool when writing your master's thesis at LTH (Faculty of Engineering). - by librarian Emma-Lisa Hansson

A search process when looking for academic information

An information search can be described as a process (see image) with different stages. During the process, you will consider and define the problem area, using many different information sources, information-seeking methods and library services. Though the image shows the information seeking stages as following upon each other, they will often occur side by side in practice, and they will be repeated even for one and the same information search.