E-huset: Subject Guide: EITA35 Elektronik

Welcome to E-huset subject guide! by librarians Lina Ahlgren & Ola Hedbäck

Välkommen

Här hittar du presentationer samt ämnesspecifika länkar. Se även resten av E-husets biblioteks ämnesguide för fler ämnesspecifika databaser och annat matnyttigt.

Kontaktuppgifter och öppettider E-husets bibliotek

Informationssida för lärare om biblioteksundervisning på LTH

Viktiga resurser

När du använder de här länkarna utanför campus blir du ombedd att logga in med ditt studentkonto, när du gjort det kan du komma åt de fulltextartiklar som finns tillgängliga vid Lunds universitet.

IEEE / IET Electronic Library (IEL) - IEEE Xplore
IEEE:s digitala bibliotek. Innehåller mängder av artiklar och konferensbidrag i fulltext inom datateknik., elektroteknik, m.m.. Här finns de senaste forskningsrönen. En stor del av tidskriftsartiklarna är även sökbara i LUBsearch.

Google Scholar
Bättre än vanliga Google för den som söker vetenskapligt material.

Inspec
Inspec är en bibliografisk databas som täcker vetenskaplig litteratur inom elektroteknik, fysik och datavetenskap. Inspec publiceras av Institution of Engineering and Technology (IET) och är en av världens mest vederhäftiga bibliografiska databaser för ingenjörsvetenskap. Innehåller över 15 miljoner referenser. Ligger på Engineering Village-plattformen.

Söka information - allmänna källor

Referenshantering