Användningsstatistik för e-media

Översikt: Antal sökningar i LUBsearch: Discovery,
2013 - 2020

Hösten 2012 valdes EBSCO som leverantör av discoverysystem i den upphandling Lunds universitet genomförde, och den 1 januari 2013 lanserades EBSCO Discovery System (EDS) under namnet LUBsearch. Lanseringen av LUBsearch innebar också att fulltexten i de licensierade databaserna indexerades på artikelnivå och därmed fick ökad synlighet vilket i sin tur innebar att nerladdningen av fulltext från databaserna ökade. I september 2015 uppgraderades LUBsearch och länkservern ersattes av Full Text Finder. Även ePublications, publikationsdatabasen för e-tidskrifter och e-böcker tillkom samma år.