Användningsstatistik för e-media

Kostnad e-media av bibliotekens totala driftskostnad, 2015 - 2018 (Mkr)

Kostnad emedia

Total driftskostnad för biblioteksverksamheten vid Lunds universitet inkluderar samtliga utgifter. Driftskostnaderna är exklusive mervärdesskatt och investeringsutgifter som är avdragsgilla över flera år ingår inte. I den totala driftskostnaden för biblioteksverksamheten ingår:
- Inköp av tryckta medier och audiovisuella medier
- Inköp av virtuella e-baserade media och databaslicenser (exklusive kostnader för biblioteks-datasystemet)
- Kostnader för personalens kompetensutveckling
- Lönekostnader personal
- Lokalkostnader
- Övriga driftskostnader som inte ingår i punkterna ovan (övriga kostnader omfattar t.ex. porto, telefon, marknadsföring, teknisk utrustning, publiceringskostnader och kostnader för drift av biblioteksdatasystem)

Kostnad e-media omfattar den totala kostnaden för inköp och prenumerationer av alla typer av e-medier för Biblioteken vid Lunds universitet under kalenderåret, exklusive eventuell mervärdesskatt.

Källa: Sveriges officiella biblioteksstatistik, KB 2018.