Japanska: Söka, skriva och referera

Söka, skriva och referera

Behöver du information till ditt examensarbete eller till en annan uppgift? Funderar du på hur du ska börja söka eller har du kört fast?

Att skriva akademisk text är en central del av arbetet när du studerar, forskar eller på annat sätt är verksam vid ett universitet. När du skriver är det viktigt att du använder dig av vetenskapliga texter och refererar till dem på ett korrekt sätt och även att du är källkritisk i ditt val av källor.

På HT-bibliotekens webbplats har vi samlat råd, tips och användbara länkar och resurser som kan vara ett stöd i ditt skrivande:

Metodresurser

Inför uppsatsen