Biblioteket för arkitektur och design: Arkitektur

Databaser

Tidskriften Arkitekturs artikelregister

Om du letar efter information om svensk arkitektur är detta en utmärkt utgångspunkt. Från 1901 och framåt. Samtliga tidskrifter finns i bibliotekets tidskriftsarkiv.

Art Index (EBSCOhost)

Avery

Internationell databas där du söker i svenska och internationella arkitekturtidskrifter. Bra utgångspunkt om du söker efter en enskild byggnad. Här hittar du även information om de allra nyaste byggnadsverken.

Britannica Image Quest Bilder med användningsrättigheter

BYGGDOK: Kunskapsbanken, 1966 - 2006

DETAILinspiration

Engineering Village (Elsevier)

SundaHus Miljödata

Urban Studies Abstracts (EBSCOhost)

Tidskrifter

Här finns en förteckning över vilka tidskrifterdu har tillgång till i tryckt eller elektronisk form via Biblioteket för arkitektur och design. Du kan också söka i LUBsearch för att komma åt tidskrifter och artiklar.

Tidskriftslista

Här hittar du en förteckning över samtliga elektroniska tidskrifter och elektroniska böcker vid Lunds Universitet

Tidskriftslista LU