Skip to main content
Lund University

E-böcker med fokus på juridik: E-böcker med fokus på juridik

Söka

Flertalet e-böcker vid Lunds universitet finns i Lovisa och i LUBsearch. Du kan söka på titel, författare och på annan information om boken. För att hitta samtliga e-böcker går du direkt till e-boksleverantörerna. Då har du fler sökmöjligheter.

Vem kan använda e-böckerna?

Access LU = tillgänglig via Lunds universitets nätverk för anställda och studenter och tillgänglig hemifrån via ditt studentkonto eller din LUCAT. Övriga besökare kan få inloggning på biblioteket.  Access fri = fritt tillgänglig på Internet.   

Hur man läser lånar och skriver ut

Du kan oftast läsa e-böckerna direkt på din dator utan särskilda program. De flesta böcker finns även i pdf-format. Enstaka leverantörer använder epub-formatet och då behöver du ha Adobe Digital Editions installerat på din dator. De flesta surfplattor och mobiltelefoner klarar av epub- och pdf-dokument, men för att kunna låna och läsa vissa e-böcker behöver du installera en app som klarar DRM-skyddade texter, exempelvis apparna Bluefire reader eller Aldiko. E-pub-formatet är betydligt mer lättläst på bärbara enheter än pdf. E-boksleverantörerna har olika system, regler och villkor för utskrift/kopiering och lån, se information om varje leverantör i FAQ – E-books and E-readers . Vanligtvis är det inte tillåtet att skriva ut en hel bok och det gäller även när det är tekniskt möjligt. All kommersiell användning är förbjuden.

E-boksprojekt

35 000 nya e-böcker!

Biblioteken vid Lunds Universitet jobbar för att öka mängden relevanta resurser som finns tillgängliga för dig som användare. För att uppnå det här driver biblioteken mellan september 2016 och augusti 2017 ett e-boksprojekt med förlagen Cambridge University Press och John Wiley & Sons.

Via projektet får du tillgång till ca 35 000 fler e-böcker än vanligt. Du hittar böckerna i Lovisa, LUBsearch och direkt på förlagens hemsidor:

Cambridge Core

Wiley Online Library

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under vintern 2014 genomförde biblioteken inom LU ett testprojekt där vi erbjöd forskare och studenter att själva välja vilka e-böcker biblioteken vid LU ska köpa. Böckerna kom från EBL E-book library och fanns i bibliotekskatalogen Lovisa och i söktjänsten LUBsearch. Projektet är nu avslutat när det gäller juridiska böcker. Är du i behov av en e-bok som du tidigare använt vänligen kontakta ditt hemmabibliotek.

E-boksleverantörer

Avdelningen innehåller ett urval e-boksleverantörer. Oxford och Springer har omfattande samlingar med juridisk litteratur och övriga leverantörers samlingar förväntas växa. Här kan du oftast söka på ord i hela texten och på kapiteltitel och kapitelförfattare m.m.

 

Specialresurser med e-böcker

Avdelningen innehåller ett urval resurser, enstaka e-böcker kan finnas i andra specialiserade resurser. Gå till övriga guider för juridik för att hitta mer material. Du hittar samtliga guider om du klickar på Alla guider i listen överst på denna sida.