Läs- och skrivstöd: StavaRex och Spellright

Rättstavningsprogram för Word och Google Dok

Programmen StavaRex och SpellRight kan både användas inuti Word och i Google Dok. Här nedan finns manualer och lathundar.

Stavningsprogrammen StavaRex och SpellRight

Lunds universitets bibliotek har köpt en campuslicens för stavningsprogrammen StavaRex och SpellRight. De finns på många studentdatorer på universitet och du kan ladda hem programmen till din egen dator.

Ladda ner StavaRex och SpellRight

Du hämtar programmen via Databaser A-Z. Där finns länk och inloggningsuppgifter till leverantörens plattform. Eftersom vår licens enbart gäller studenter och anställda vid Lunds universitet måste du logga in med antingen Lucat (anställda) eller studentinlogg för att komma åt inloggningsuppgifterna.

StavaRex

SpellRight

Grunderna i StavaRex

OBS - om du har mac

Om du har en mac måste du eventuellt ändra en inställning i din dator, för att kunna installera programmen.

Gå till Systeminställningar (finns längst till vänster i menyn högst upp, under äpplet).

Om det ser ut så här måste du ändra inställningen. Om det inte går att ändra, måste du låsa upp för ändring.

Välj sedan  Var som helst, och klicka ok i varningsrutan.

När du har installerat programmen kan du ändra tillbaka, för större säkerhet.