Läs- och skrivstöd: EasyReader

EasyReader 7 via Legimus

Du som är student och har fått ett Legimus-konto, kan ladda ner en demoversion av EasyReader 7 via Legimus. För att aktivera programmet behöver du också skicka ett mail enligt instruktionerna.

Ladda ner EasyReader via Legimus

Använda talsyntes i EasyReader 7

Du kan använda EasyReader för att lyssna på texter. I rpincip kan du lyssna på alla text som kan kopieras,från word, pdf, webben... Här finns en kortfattad manual:

EasyReader 7 med Legimus

Fler filmer om EasyReader

Easyreader 6 via Studentportalen

För att kunna läsa talböcker i datorn behöver man ett läsprogram. EasyReader är ett läsprogram för PC. Lunds universitet har en campuslicens för EasyReader, version 6. Du kan ladda ner programmet i Studentportalen och installera det på din egen dator. EasyReader finns också installerat på många studentdatorer runtom på universitetet.

Se instruktionsfilmer

Talsyntes i EasyReader 6

EasyReader 6 innehåller en inbyggd talsyntes. Du kan läsa texter i Word och .txt-format. Om du har pdf-filer du vill lyssna på, kan du spara om dem i lämpligt format. Läs mer i lathunden ovan.