Skip to main content
Lund University

Idé- och lärdomshistoria: Startsida

Välkommen

Välkommen till ämnesguiden för Idé-och lärdomshistoria! Här hittar du tips och länkar till bibliotekskataloger, uppslagsverk, tidskrifter och andra resurser som är användbara inom ämnet. En del av dem kräver att du loggar in med ditt student- eller LUCAT-konto. Kontakta gärna mig om du har frågor eller kommentarer angående resurssamlingen.

Andrea Mervik, bibliotekarie
HT-biblioteken / LUX-biblioteket

Besök biblioteket


Foto: Charlotte Högberg

HT-biblioteken
LUX-biblioteket, som är ett av två bibliotek vid HT-fakulteterna, är hemmabibliotek för ämnena vid Institutionen för kulturvetenskap. På biblioteket hittar du både tidskrifter, fördjupningslitteratur och kurslitteratur.

Lunds universitets bibliotek
​Vid Lunds universitet finns nästan 30 bibliotek som tillsammans kallas Lunds universitets bibliotek (LUB). LUX- och SOL-biblioteket utgör tillsammans HT-biblioteken. Det här är en gemensam ingång till alla LUB.

Om Idé- och lärdomshistoria

En introduktion med en kort genomgång från antiken till idag samt en övergripande bild av ämnet. Filmen är skapad av Mats Hansson, även känd under pseudonymen Oddnejm, som tidigare studerat idé- och lärdomshistoria på Lunds universitet på Masternivå.

Kontaktinformation

Gilla ditt bibliotek

Följ HT-biblioteken på facebook!

Boka bibliotekarie

Behöver du hjälp med att söka eller värdera information? Har du kommit en bit men kört fast i sökningen? Vill du ha stöd i hur du hanterar referenser?

Boka en tid med en bibliotekarie via det här formuläret, så hjälper vi dig!